Grondige opknapbeurt voor Lijndraaiersbrug

01-10-2021 Nieuws Redactie

De Lijndraaiersbrug was in mei 2020 ook tijdelijk afgesloten.

MAASSLUIS – De Lijndraaiersbrug aan de P.C. Hooftlaan krijgt vanaf maandag 4 oktober een grondige opknapbeurt, meldt de gemeente Maassluis. De werkzaamheden zorgen tot en met 31 december voor een aantal afsluitingen en omleidingen.

Verkeersafsluitingen
De P.C. Hooftlaan is ter hoogte van de Lijndraaiersbrug voor wegverkeer afgesloten:

  • van maandag 4 oktober 2021 7.00 uur tot en met vrijdag 8 oktober 2021 18.00 uur;
  • van maandag 22 november 2021 7.00 uur tot en met vrijdag 10 december 2021 18.00 uur.
Autoverkeer kan tijdens deze afsluitingen rijden via de Koepaardbrug. Voetgangers en fietsers kunnen de Wagenbrug gebruiken. Omleidingen staan aangegeven. De Wagenbrug is voor de veiligheid van fietsers en voetgangers tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Tijdelijke brug
Om de overlast door de werkzaamheden aan de Lijndraaiersbrug te beperken, komt er een tijdelijke brug over de Noordvliet. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen tussen 8 oktober en 22 november op deze manier gewoon gebruikmaken van de P.C. Hooftlaan. Scheepvaartverkeer op de Noordvliet, ter hoogte van de P.C. Hooftlaan, is niet mogelijk van 4 oktober tot en met 31 december.

Werkzaamheden
Aannemersbedrijf Slangen Staal demonteert de huidige brug en plaatst de tijdelijke brug. De Lijndraaiersbrug wordt vervolgens op een andere plek gerenoveerd. Vanaf 22 november wordt de vernieuwde brug teruggeplaatst en getest.
 Gerelateerd