Groote Kerk vanaf augustus bijzondere trouwlocatie

29-07-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Vanaf 1 augustus is het mogelijk te trouwen in de Groote Kerk. Burgemeester Haan en de rentmeesters van de Groote Kerk hebben vrijdag 28 juli de overeenkomst ondertekend waarmee de Groote Kerk is aangewezen als bijzondere trouwlocatie.

De kerk, gelegen op het Kerkeiland nabij het oude centrum, wordt hiemee de grootse huwelijkslocatie van Maassluis. Bruidsparen kunnen in Maassluis uit verschillende locatie kiezen voor het laten voltrekken van hun huwelijk of partnerschap en de Groote Kerk is daar vanaf 1 augustus één van. Overeigens biedt deze locatie niet alleen plaats aan grote trouwgezelschappen, ook kleinere gezelschappen kunnen er terecht.

Groote Kerk
De Groote Kerk is een Rijksmonument uit 1639 en is gebouwd op de plaats waar zich tijdens de Tachtigjarige Oorlog een oorlogsschans bevond ter bescherming tegen de Spaanse troepen. Het bijzondere gebouw wordt ook wel de Nieuwe Kerk genoemd en is één van de eerste kerken in Nederland die als protestante kerk is gebouwd.

Markante locatie
De locatie is een markant punt in Maassluis. In het gebouw vallen de prachtige kroonluchters, de preekstoel en de dooptuin op. Ook het Garrels-orgel en de gebrandschilderde ramen springen in het oog en geven een unieke sfeer. Door de aanwezigheid van een orgel en een piano is er de mogelijkheid voor muzikale omlijsting.

Meer informatie over trouwen in Maassluis
Op www.maassluis.nl/trouwen is meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap te vinden. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis, telefoon: 14010 of e-mail: burgerzaken@maassluis.nl.

Gerelateerd
Reacties