Handboek ‘Vrijwillige inzet’ vernieuwd

16-11-2018 Nieuws Redactie

Wethouder Sjoerd Kuiper overhandigt het nieuwe handboek Vrijwillige inzet (Foto: Ron van Rossum)

MAASSLUIS - Ruim 100 bestuurders en vrijwilligerscoördinatoren van vrijwilligersorganisaties en buurtinitiatieven in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam bezochten woensdag 14 november de inspirerende bijeenkomst “Hallo Vrijwilliger! Waarom werk je niet bij mij?” Tijdens deze avond in de Kroepoekfabriek stond de kunst van het koesteren en werven van vrijwilligers centraal. De wethouders van de Waterweggemeenten reikten daarbij het nieuwe handboek ‘Vrijwillige inzet’ en de ‘wervingstool’ uit.

Veel organisaties hebben te maken met een tekort aan vrijwilligers en willen meer weten over hoe zij mensen kunnen koesteren of bewegen om vrijwilligerswerk bij hen te komen doen. De Vrijwillige Servicepunten van de Waterweggemeenten hebben hiervoor het handboek Vrijwillige inzet vernieuwd met handige tips en inzichten. Het handboek is een praktisch boek van oprichting tot uitvoering en alles wat daarbij komt kijken. De Wervingstool helpt organisaties stap voor stap, aan de hand van vragen, een succesvolle wervingscampagne op te zetten en een aansprekende vrijwilligersvacature te schrijven.

Meer informatie?

De organisaties reageerden enthousiast op het handboek en de tool. Vrijwilligersorganisaties of buurtinitiatieven die afgelopen woensdag niet aanwezig waren, kunnen een handboek en de tool gratis bestellen bij de Vrijwillige Servicepunten van hun gemeente:

- Vrijwilligerssteunpunt Maassluis, e-mail: vrijwilligerssteunpunt@maassluis.nlwww.prikbordmaassluis.nl of tel. 14010.
- KLiK Vrijwilligers Vlaardingen, e-mail: klik@vlaardingen.nlwww.vlaardingen.nl/klik of tel. (010) 248 4000.
- Servicepunt vrijwilligers Schiedam, e-mail: info@vrijwilligersschiedam.nlwww.vrijwilligersschiedam.nl of tel. (010) 760 6421.Gerelateerd