Handtekeningen voor 'Schooldakrevolutie'

28-02-2017 Nieuws Redactie

De handtekeningen worden gezet onder de intentieverklaring 'Schooldakrevolutie'.

MAASSLUIS - Namens de gemeente Maassluis en Midden-Delfland is er een een handtekening gezet onder de intentieverklaring 'Schooldakrevolutie'. Door scholen in Maassluis en Maasland wordt een haalbaarheidsstudie gedaan voor het plaatsen van zonnepanelen op schooldaken.

De handtekeningen werden op 22 november gezet tijdens de evaluatie op de Rotary-avond van het Duurzaamheidscongres dat 13 oktober 2016 plaatsvond. Door scholen in Maassluis en Maasland wordt een haalbaarheidsstudie gedaan voor het plaatsen van zonnepanelen op schooldaken. De gemeente Maassluis en Midden-Delfland ondersteunen de intentieverklaring 'Schooldakrevolutie'. Dit project wordt mede ondersteund door de Rabobank. Belangrijke handtekeningen omdat Rotary duurzaamheid in het kader van een leefbaar milieu niet alleen op de agenda zet, maar dit ook wil uitdragen via gemeenten, bedrijven en scholen naar de maatschappij.

Duurzaamheidscongres
Daarom werd op 13 oktober 2016 door Rotary het Duurzaamheidscongres georganiseerd in Koningshof Maassluis. Dit congres werd financieel mogelijk gemaakt door gemeente Maassluis, gemeente Midden-Delfland en de Rabobank. De inspirerende betogen van Joop Ham (Lely bedrijven), Sjef Evers (wethouder gemeent Maassluis) en Bas Ruter (directeur duurzaamheid Rabobank) tijdens het congres leverden belangrijke bijdragen aan de paneldiscussies. Daarnaast hield ook hoogleraar Jan Rotmans een revolutionair betoog: "De overgang naar een samenleving 3.0 gaat te traag en moet veel sneller."

Evaluatie
Tijdens de evaluatie op de Rotary-avond op woensdag 22 februari in de Ridderhof hebben leerlingen van het Reviuslyceum met behulp van een powerpoint laten zien welke waardevolle informatie zij hebben meegekregen vanuit het Duurzaamheidscongres. Ook lieten zij zien hoe zij daadwerkelijk op school heel bewust omgaan met het scheiden van afval. Het kost maar 1 seconde nadenken waar je je afval weggooit! Omdat het te laat is om verstoppertje te spelen lieten leerlingen van Lentiz VMBO Maassluis een VLOG zien over duurzaam afval verwerken. Een belangrijk begin is gemaakt en op deze wijze draagt ook de jeugd bij aan een bewustwording van de afvalverwerking. Aanvullend hielden Hans Horlings (gemeente Midden-Delfland) en Sjef Evers een boeiend betoog.  

Om het rendement zo groot mogelijk te maken zal het Duurzaamheidscongres in oktober 2017 weer plaats vinden. Op naar een schone en veilige leefomgeving. Dat wij de wind mee hebben naar een CO2 neutraal 2040! Doet u mee? Gerelateerd