Herdenking bombardement Maassluis

10-03-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Met een wandeling langs de bombardementsgrens en een herdenking bij het monument op het Kerkplein voor de Groote Kerk wordt woensdag 18 maart stilgestaan bij het bombardement op Maassluis van 1943.

Herdacht wordt dat Maassluis op donderdag 18 maart 1943 werd getroffen door een vernietigend bombardement. Tijdens een aanval van geallieerde bommenwerpers werd het doel - olieraffinaderij Witol aan de Heldringstraat - gemist en viel een tapijt van bommen midden op het historische stadscentrum van Maassluis.

Wandeling

Nabestaanden en belangstellenden verzamelen vanaf 14.15 uur bij Ervaar Maassluis Info aan de Nieuwstraat 2 in Maassluis. Om 14.30 uur start vanaf hier de wandeling langs de bombardementsgrens onder leiding van gidsen van Historische Vereniging Maassluis. Iedereen kan hierbij aansluiten.

Herdenking

De wandeling eindigt om 15.10 uur bij het monument bij de Groote Kerk voor de herdenking van het bombardement. Burgemeester Haan houdt om 15.15 uur een toespraak en aansluitend is de kranslegging. Daarna wordt 2 minuten stilte in acht genomen en het Wilhelmus gezongen. Kinderen uit groep 7 en 8 van IKC Startpunt leggen rozen bij het monument. Ook nabestaanden en belangstellenden kunnen bloemen leggen.Gerelateerd