Herinrichting buitenruimte Koningshoek gestart

21-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Bij het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek wordt nu ook de buitenruimte aangepakt. De opdracht voor de herinrichting is in november 2017 gegund aan aannemersbedrijf Van Ooijen B.V. Onderaannemer Van Dijk Maasland B.V. is inmiddels gestart met de werkzaamheden.

Allereerst worden aan de zijde van de Van Beethovenlaan voor de feestdagen tijdelijk extra parkeerplekken aangelegd. Begin januari wordt gestart met de herbestrating van de huidige parkeerplekken. In het kader van Duurzaamheid wordt bestaande verlichting vervangen door LED verlichting en komen meer bomen terug dan er gekapt worden. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met de zomer.

Bereikbaarheid
Tijdens de inrichting blijven het Stadhuis, de winkels en zoveel mogelijk parkeerplaatsen bereikbaar. Na de herinrichting komen er aanzienlijk meer parkeerplaatsen dan voorheen; het aantal gaat van 840 naar circa 1060. Parkeren blijft gratis bij Winkelcentrum Koningshoek!

Vragen en meldingen
De gemeente en de aannemer realiseren zich dat waar gewerkt wordt, overlast wordt ervaren. En doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Omwonenden hebben een brief ontvangen waarin contactgegevens voor vragen en meldingen zijn opgenomen. Ook wordt hen in januari 2018 een gratis meldingen app aangeboden.

Inloopavond
De projectleiders van de gemeente Maassluis en Wereldhave (eigenaar winkelcentrum) nodigen geïnteresseerden uit voor een inloopavond op maandag 22 januari. Vanaf 16.30 tot 20.00 uur zijn die van harte welkom in de burgerzaal van het stadhuis. Er wordt informatie verstrekt over de werkzaamheden voor de herinrichting van de buitenruimte en over het resterende deel van de verbouwing van het winkelcentrum Koningshoek.Gerelateerd