Herkenning en mooie verhalen bij expositie Careyn De Vloot

02-11-2022 Nieuws Janneke Noordermeer

Gertjan van de Velden, Annette de Hoog en Corine Bronsveld bij de opening van de expositie (Foto: Janneke Noordermeer)

MAASSLUIS – Twaalf foto’s van twaalf Maassluise bedrijven hangen sinds kort in zorgcentrum Careyn De Vloot in Maassluis. Wethouder Corine Bronsveld opende maandag 31 oktober met twee bewoners de expositie.

Locatiemanager Annette de Hoog is blij met de tijdelijke expositie. ,,Ik vind het belangrijk dat we als locatie samenwerkingen aangaan binnen en buiten de Vloot. Ik heb eerder contact gehad met Gertjan maar algauw brak corona uit. Een half jaar geleden hebben we het contact weer opgepakt en dachten we: laten we klein beginnen. Toen hebben we afgesproken dat het er over vier maanden moest staan.”

Gertjan van de Velden, stadsmakelaar cultuur, wilde ‘gewoon eens wat doen’. ,,We willen de cultuur naar de mensen toebrengen. Dat is nu goed gelukt. Van het Museum Maassluis mochten we de lijsten lenen en de foto’s hebben we te danken aan de Historische Vereniging Maassluis. We spelen nu ook met de gedachte om de bewoners naar het cultuur te brengen.” Volgend jaar bestaat De Vloot tien jaar. ,,We kijken nu welke partijen met elkaar samen kunnen werken om cultuur verder naar ons toe te brengen”, licht Annette toe.

Ondertussen komen bij de opening van de expositie mooie verhalen aan het licht. ,,Ik heb al zoveel leuke reacties gehoord”, zegt cultuurwethouder Corine Bronsveld. ,,De expositie zorgt voor herkenning en mooie verhalen. Nee, ik ken niet alle bedrijven die op de foto’s staan, maar wel heel veel”, lacht de wethouder. ,,Misschien kunnen we nog zorgen voor bordjes met informatie over de bedrijven, dat kan het gesprek verder op gang brengen.”Gerelateerd