Het onofficiële begin van de Furieade

05-10-2017 Nieuws Redactie

Kermis aan de P.C. Hooftlaan (Foto: Twitter Furieade)

MAASSLUIS - De schepen komen donderdagavond 5 oktober binnenvaren op de Noordvliet, het onofficiele begin van de Furieade. De schepen blijven tijdens de Furieade liggen, waaronder zeilende Westlanders en plezierjachten.

Verder is donderdagmiddag de kermis van start gegaan. De kermis staat op de parkeerplaats van de P.C. Hooftlaan en is ook op vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag vanaf 10.00 uur te bezoeken.

Als vanouds start vrijdagavond 6 oktober rond 18.00 uur de Avondbraderie van de Furieade op de Govert van Wijnkade. Verder verzorgt burgemeester Edo Haan omstreeks 19.30 uur de officiele opening van de 38ste Furieade vanaf de Furie in de Haven van Maassluis ter hoogte van Scheepswerf de Haas . Alle schepen laten dan van zich horen.

De traditionele Furieade lampionnenoptocht langs de verlichte schepen en door de Binnenstad start om 20.00 uur van de Ankerstraat naar de Hellingkade.

Basisschoolleerlingen verrassen bezoekers van de Furieade met een optreden om 21.00 uur op de Hellingkade/podium Schanseiland.

De avond wordt afgesloten met een spectaculaire lasershow om 21.30 uur met in ieder geval een deel van het 'Lied van Maassluis' speciaal ingezongen door Noortje Herlaar en een Live DJ Show van DJ Tim Dreamex op Podium de Haas om 22.00 uur.

Gerelateerd
Reacties