Het Stadsgesprek over integratie smaakt naar meer

05-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het Stadsgesprek over diversiteit, integratie en het tegengaan van uitsluiting vond onlangs plaats. Een divers samengesteld gezelschap van zestig deelnemers ging met elkaar in gesprek hierover in buurtcentrum De Hooftzaak.

Onder hen vertegenwoordigers van kerken, moskeeën, sport en cultuur, geboren en getogen Maassluizers en stadsgenoten van wie de wieg niet in Nederland stond. Burgemeester Edo Haan en wethouder Arnold Keijzer namen met enkele raadsleden actief deel aan de gesprekken.

Persoonlijke verhalen
Daarnaast was er tijd ingeruimd voor een vraaggesprek met Maassluizers die vanuit het buitenland in Maassluis zijn komen wonen. Hoe vonden zij hun weg in een nieuwe samenleving en wie was van belang om je thuis te voelen in Maassluis? Deze persoonlijke verhalen maakten indruk op de aanwezigen.

Verbindende rol kunst en cultuur
Cultuurmakelaar Angela Kok sloot de avond af met een korte presentatie over de maatschappelijke en verbindende rol van kunst en cultuur in de samenleving.

Vervolg
De deelnemers waren overwegend positief na afloop van de bijeenkomst. Een vervolg zal zeker worden georganiseerd. Mocht u interesse hebben om ook deel te nemen, dan kunt u dat kenbaar maken via de mail: J.Groenenboom@maassluis.nl.

Gerelateerd