Historische straatverlichting hersteld na blikseminslag

05-12-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Monteurs van CityTec hebben in de binnenstad de historische straatverlichting kunnen herstellen. De lantaarnpalen branden 's avonds en 's nachts nu weer als normaal. Een blikseminslag twee weken geleden veroorzaakte een storing die zorgde dat een aantal lantaarnpalen knipperden of helemaal niet meer werkten.

De levering van nieuw materiaal liet enige tijd op zich wachten. Nadat het materiaal dinsdag geleverd werd, zijn monteurs meteen gestart met de reparatie. Als eerste konden de lantaarnpalen aan de Zuiddijk worden hersteld. Woensdagavond 4 december is ook de overige straatverlichting gerepareerd. De monteurs waren verrast door de hartelijke reacties van omwonenden. Zij werden zelfs getrakteerd op koffie en koekjes.

Tegelijk met de reparatie van de verlichting die door de bliksem was getroffen, heeft CityTec meteen de storingen bij een aantal andere lantaarnpalen in de binnenstad laten oplossen. Alleen aan de Noordvliet z.z. konden vier lantaarns nog niet worden gerepareerd. Stedin is gevraagd op deze locatie een kabelstoring te verhelpen.Gerelateerd