Categorieën

Service

Hond van vermiste poolonderzoekers gered

Hond van vermiste poolonderzoekers gered
Nieuws

Hond van vermiste poolonderzoekers gered

  • Redactie
  • 03-05-2015
  • Nieuws
Hond van vermiste poolonderzoekers gered

Foto Cold Facts

NOORDPOOLGEBIED - De hond Kimnik van de vermiste poolonderzoekers Marc Cornelissen uit Maassluis en Philip de Roo uit Den Haag is zaterdag gered. Kimnik ging op 6 april met de twee mee op expeditie om ze te beschermen tegen ijsberen. De twee mannen zijn sinds woensdag vermist. Kimnik bleef al die op de locatie waar de spullen van Marc en Philip zijn gevonden.

De Royal Canadian Mounted Police gaat op basis van de huidige bevindingen ervan uit dat de twee onderzoekers zijn verdronken. Volgens Cold Fact, de organisatie achter de expeditie van de twee, zijn de Canadese autoriteiten bezig om een bergingsoperatie op te zetten.

Vanwege het slechte weer is het moeilijk voor een helikopter op de plek te komen waar de spullen van de twee zijn gevonden. Zaterdag lukte het een helikopter om over de locatie heen te vliegen om te bepalen welk materiaal er nodig is voor de bergingsoperatie.

Toen het veilig was om te landen heeft de bemanning van de helikopter Kimnik kunnen redden. "Ze is een loyale teamlid geweest, ze beschermde de locatie tegen ijsberen. Kimnik is alleen een beetje hongerig, maar verder gaat het goed met haar. Binnenkort wordt ze herenigd met haar eigenaar, de lokale ‘wildlife ranger’ van Resolute. We bedanken Kimnik voor haar inzet om haar teamleden Marc end Philip te beschermen", aldus Cold Facts.