Hoogheemraadschap: melden kreeften niet meer nodig

11-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Als je ergens een rode Amerikaanse rivierkreeft ziet, hoef je dat niet meer te medlen bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Begin augustus werd er een oproep gedaan omdat ze graag in beeld wilden krijgen waar de kreeften allemaal leefden. Daar heeft het Hoogheemraadschap nu een goed beeld van, melden is dus niet meer nodig.

Het Hoogheemraadschap heeft de afgleopen periode voldoende meldingen ontvangen. Daarmee heeft het een goed beeldvan de omvang van het probleem en kan er nu onderzocht worden welke schade de kreeften aanbrengen aan de oevers en kades. 

Uit de duizenden meldingen blijkt dat de kreeften vooral veel gezien zijn in de omgeving van wijken met veel groen en water, vooral in Vlaardingen-West, Rijswijk, Wateringen, Nootdorp en Leidschenveen (Den Haag). De rivierkreeften eten waterplanten en lopen over de bodem van het water. Daarmee woelen ze de bodem om, waardoor het water troebel wordt en er kan vervolgens geen zonlicht de diepere lagen van het water bereiken. Het gevolg is dat dan de vegetatie dood gaat. 

Reacties