Hoogwater in de buitenhaven door zuidwesterstorm

10-01-2015 Nieuws Maurice Verschuur

MAASSLUIS - Door de zuidwestelijke storm komt het waterpeil in de buitenhaven van Maasssluis hoger dan gemiddeld. De gemeente laat weten een waterpeil van 2.30 meter boven NAP te verwachten. Op zondag rond 6.40 uur komt het water volgens Rijkswaterstaat 2.03 meter boven het NAP. De normale stand is in de genoemde gevallen rond de 1.10 meter boven NAP.

 

Maatregelen

Grote gevolgen zullen deze hogere waterstanden niet hebben. Alleen de loswal, het lager gelegen gedeelte, op de Burgemeester de Jonghkade zal gedeeltelijke onder stromen. Hier staan geen woningen of bedrijven. De gemeente plaatst afzettingen om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal parkeren. Ook komt water op een relatief klein gedeelte op het wegdek van de Govert van Wijnkade. Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).

KNMI: Code geel

Het KNMI heeft vanwege de storm code geel afgegeven. Dit geldt tot zaterdagmiddag 17.00 uur en van zondag 4.00 tot 16.00 uur. Het weerinstituut verwacht in de kustgebieden zware windstoten tot 100 km/u en in het binnenland tot 90 km/u. Zaterdagmidag tijdens een passage van een actieve buienlijn, die van noordwest naar zuidoost over het land trekt, mogelijk kortdurend zeer zware windstoten tot 110 km/u en langs de kust tot 120 km/u. Ook zondag komen vooral in de kustprovincies zware windstoten voor van 80 tot 90 km/uur.Gerelateerd