Hoogwateralarmering van kracht in Maassluis

07-01-2019 Nieuws Redactie

Foto: archief

MAASSLUIS – Bij de Buitenhaven in Maassluis wordt dinsdagochtend omstreeks 5.30 uur een waterstand van +2.00 meter NAP verwacht. Omdat de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade vanaf +1.85 meter NAP begint over te stromen, is de hoogwaterregeling Maassluis in werking.

Naar verwachting stijgt de waterstand dinsdag 8 januari rond 17.20 uur naar +2.20 meter NAP. Waarschijnlijk komt er geen water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan. De gemeente Maassluis stelt in verband met de verwachte weersomstandigheden de hoogwaterregeling Maassluis in werking.

De gemeente heeft de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade afgesloten met een slagboom om te voorkomen dat mensen daar hun voertuig parkeren. De loswal kan nog wel worden verlaten. Bovendien heeft de gemeente een tekstkar geplaats om te adviseren om niet op de loswal te parkeren. Inwoners van Maassluis zijn zelf verantwoordelijk voor het verplaatsen van de auto naar een hoger gelegen terrein.

Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg). Omdat het waterpeil bij Rotterdam niet boven 3 meter boven NAP komt, is van een eventuele sluiting van de Maeslantkering geen sprake.Gerelateerd