Hoogwaterregeling van kracht in Maassluis

07-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In verband met de verwachte weersomstandigheden is de hoogwaterregeling in Maassluis in werking. Er wordt vrijdagochtend omstreeks 06.50 uur een waterstand van 2.20 meter boven NAP verwacht. Dit is een schatting. 

Naar verwachting komt het water op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal. Op de nieuwe hoogwaterkaart Rotterdam is ook voor Maassluis te zien tot waar het water mogelijk reikt als u een verwachte waterstand invoert. Daarvoor gebruikt u de hierboven genoemde verwachte waterstand en gaat u op de kaart naar Maassluis. Het beeldmateriaal zegt echter niets over de kans dat een overstroming voorkomt. De hoogwaterkaart geeft een indicatie, die kan afwijken van de werkelijkheid (o.a. door wind, golven en opstuwing).

De gemeente sluit de loswal af om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel verlaten.De gemeente plaatst een tekstkar om te adviseren om niet op de loswal te parkeren.

Via het SMS­systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd en de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade.

Wilt u ook worden geïnformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan crisisbeheersing@maassluis.nl.