Hotelboot voor tijdelijke opvang vluchtelingen legt aan

23-12-2021 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - De hotelboot die de komende twee maanden dienst gaat doen als noodopvang voor vluchtelingen is vandaag aangelegd in de buitenhaven van Maassluis. De gemeenteraad stemde donderdag 16 december in met de tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen aan de Govert van Wijnkade. Als alles volgens plan verloopt, komen de eerste vluchtelingen begin januari 2022 aan boord. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang.

De voorbereidingen voor de komst van de vluchtelingen zijn in volle gang. Tijdens de informatiebijeenkomst in het stadhuis waren inwoners al bereid om te helpen en de vluchtelingen een warm welkom te geven in Maassluis. Aanmelden om een steentje bij te dragen kan nog steeds. Ook culturele stichtingen, sportverenigingen, organisaties en bedrijven kunnen zich melden voor activiteiten voor de vluchtelingen, zo meldt de gemeente Maassluis. Stuur dan een e-mail naar noodopvangvluchtelingen@maassluis.nl.

Meer informatie over opvang
Omwonenden en ondernemers rond de haven worden goed geïnformeerd over de tijdelijke noodopvang. Een aantal van hen treedt toe tot een omgevingsoverleg waar alle aspecten van de opvang worden besproken met de gemeente, politie, hulpdiensten en het COA. Op de gemeentewebsite is informatie over de noodopvang te vinden: www.maassluis.nl/noodopvang. Inwoners die nog vragen, opmerkingen of tips hebben over de opvang kunnen een e-mail sturen naar noodopvangvluchtelingen@maassluis.nl of bellen naar 06-25539837.Gerelateerd