Hou je vast, Ciara komt eraan!

08-02-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Hijs de stormbal, strijk de zeilen: Nederlands eerste storm met een naam is onderweg. Ze heet Ciara en ze gaat zondagmiddag en zondagavond ongenadig huishouden. Nederland bereidt zich al voor. Attractieparken passen hun programma aan en in de dierentuinen blijven veel dieren binnen. Wij stellen voor dat u dit voorbeeld volgt. Naar verwachting zal het KNMI de huidige code geel voor zondag gaan opschalen naar code oranje.

Het wordt dus onstuimig weer. Er gaat zondag veel regen vallen en in de avond passeert er een buienlijn met kans op onweer en hagel. Gedurende de dag gaat de wind in kracht toenemen. Langs de kust staat er dan een zuidwesterstorm, windkracht 9, mogelijk zelfs windkracht 10. In de middag en avond kunnen er zeer zware windstoten voorkomen tot mogelijk 130 km/uur en lokaal zelfs 140 km/uur. Daarbij kan nogal wat schade worden aangericht.

Ook maandag en dinsdag blijft het hard waaien, de wind blijft stormachtig maar de extreme windstoten zullen dan naar verwachting wel achter de rug zijn.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date