InBlik en bewoners Hagedoorn sluiten wijkdeals

12-09-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Jongerencentrum InBlik en bewoners van de Hagedoorn in Maassluis hebben een wijkdeal gesloten met de gemeente. Jeugd en jongeren van Welzijn E25 wilden graag een moestuin beginnen bij InBlik en aan de Hagedoorn is de afgelopen periode het plein en de speeltuin verfraaid.

Bij jongerencentrum InBlik heeft de gemeente de groenstrook aangepast zodat er getuinierd kan gaan worden. Er is een hek geplaatst en een pad gemaakt. De rolstoelvriendelijke toegang maakt mogelijk dat ook mensen met een beperking en ouderen bij de activiteiten in de tuin kunnen aansluiten. De jongeren zijn inmiddels vol enthousiasme gestart in hun moestuin.

Het project dat de gemeente bij Hagedoorn heeft uitgevoerd, is eigenlijk omvangrijker dan gebruikelijk is bij een wijkdeal. In nauwe samenwerking met de bewoners is in de afgelopen periode het plein en de speeltuin verfraaid en zijn de parkeermogelijkheden uitgebreid. Als onderdeel van een examenopdracht is gekozen voor natuurlijke toepassingen. Op de parkeerplaats zijn grastegels gebruikt zodat water direct via de grond wordt afgevoerd. Op die manier wordt het riool niet extra belast. De speeltuin heeft een natuurlijke uitstraling gekregen. Houtsnippers zorgen voor de valbeveiliging maar ook voor een goede afvoer van regenwater. De gemeente heeft verder een bijenhotel gerealiseerd.

Wijkdeals

Wijkdeals zijn initiatieven van bewoners die met buurtgenoten de woonomgeving willen verbeteren en/of opfleuren. Nadat in overleg met de gemeente het plan uitgewerkt is, nemen de bewoners het onderhoud voor hun rekening. Wie ook een bijdrage aan zijn straat, buurt of wijk wil leveren, kan alle informatie over het sluiten van een wijkdeal HIER lezen.Gerelateerd