Informatieavond gegevensbescherming voor vrijwilligersorganisaties

10-04-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis houdt op 18 april 2018 van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het stadhuis aan de Koningshoek een informatiebijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing op alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren.

Bescherming persoonsgegevens verplicht
Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook deze laatste moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daarbij kunnen. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor vrijwillige besturen en andere geïnteresseerden binnen het vrijwilligersveld.

'AVG-proof'
De bijeenkomst staat in het teken van praktische tips en tools om uw organisatie 'AVG-proof' te maken. Tijdens de workshop wordt u bijgepraat over de belangrijkste onderwerpen van de AVG en de verschillen met de huidige wetgeving en de gevolgen van de AVG voor de praktijk.

Vragen
De volgende vragen komen aan de orde:
- Wat verandert er onder de nieuwe wetgeving?
- Wat mag u wel en niet doen met (bijzondere) persoonsgegevens?
- Onder welke omstandigheden kan een bestuurder persoonlijk aansprakelijk zijn?

Aanmelden
Heeft u interesse de informatiebijeenkomst bij te wonen? Meld u dan voor 13 april 2018 aan via h.kerssemeijer@maassluis.nl.Gerelateerd