Informatieavond groen dak

20-01-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Voor Maassluizers die meer willen weten over een groen dak organiseert de gemeente Maassluis samen met de WoonWijzerWinkel een informatieavond op maandag 27 januari. De informatieavond is van 19.30 tot 22.00 uur in buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis.

Bezoekers krijgen uitleg van experts en kunnen al hun vragen over groene daken voorleggen. Maassluizers kunnen zich direct inschrijven op de inkoopactie groen dak die vanaf deze avond van start gaat. Ook is het mogelijk om een energiescan van de woning aan te vragen.

Een groen dak heeft verschillende voordelen. Het helpt wateroverlast te beperken, door hemelwater op te vangen en langzaam weer af te geven. De belasting op het riool wordt zo minder. Ook levert een groen dak een bijdrage aan de isolatie. Vooral in de zomer warmt het dak minder op, waardoor het binnen langer koel blijft. Het groen op het dak draagt bij aan een gezonde, prettige leefomgeving.

Speciale informatieavond besturen VvE’s
Voor besturen van VvE’s wordt een aparte avond over groene daken - gecombineerd met informatie over zonnepanelen - georganiseerd op maandag 3 februari. De besturen hebben een uitnodiging per brief ontvangen. Een avond over zonnepanelen voor particulieren volgt op 2 maart.

Aanmelden voor de informatieavond voor particulieren op 27 januari is mogelijk via www.woonwijzerwinkel.nl/bewonersavond-maassluis. Verzoek is dit vóór 22 januari te doen.

 

 Gerelateerd