Informatieavond over Windpark Landtong Rozenburg

14-10-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – In het stadhuis wordt maandag 15 oktober een informatieavond gehouden over Windpark Landtong Rozenburg. De windmolens op de landtong bij Rozenburg worden de komende jaren vernieuwd en uitgebreid. Provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam zien de landtong als een kans om modernere en efficiëntere windmolens te plaatsen.

De hoogte van de windmolens die geplaatst worden in Rozenburg is nog niet vastgesteld. De milieueffectrapportage (MER) moet uitwijzen wat de effecten zijn van windmolens met tiphoogtes van 150, 180 en 210 meter. CDA, PvdA en VVD lieten het college begin dit jaar al weten niet tegen de komst van windmolens in het algemeen te zijn, maar de geplande turbines wel te hoog vinden.

Presentatie

Bewoners en organisaties hebben morgen de kans om zich te laten informeren over de voortgang van het project. Tijdens de informatieavond wordt van 19.45 uur tot 20.00 uur een presentatie gegeven over de stand van zaken van Windpark Landtong Rozenburg.

Aansluitend is er van 20.00 tot 21.30 uur een informatiemarkt waar bezoekers kunnen rondlopen en vragen kunt stellen aan medewerkers van DCMR, Eneco, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam. Daarnaast is er informatie te vinden over de opstelling van de windmolens (zowel de vervanging als de uitbreiding) en visualisaties van de windmolens, geluidscontouren en slagschaduw.

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan door een e-mailbericht te sturen naar windparkrozenburg@rotterdam.nl. Vermeld daarin uw naam en met hoeveel personen uit komt. De informatieavond vindt maandag 15 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in het stadhuis aan de Koningshoek 93.050. Meer weten oer het Windpark Landtong Rozenburg? Neem dan een kijkje op de website: www.rotterdam.nl/wonen-leven/windpark-landtong-rozenburg.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date