Informatiebijeenkomst over vervanging kademuur Goudsteen

21-03-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis houdt op woensdag 3 april van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst over het vervangen van de kademuur langs de Goudsteen. De bijeenkomst is in de Monstersche Sluiszaal van Grand Café de Waker aan de Markt 6 in Maassluis.

De gemeente Maassluis heeft een plan gemaakt om de kademuur langs de Goudsteen te vervangen én te verhogen. In 2012 besloot de gemeente, na onderzoek, de kademuren langs de Vlieten te herstellen. Tegelijkertijd stond het Hoogheemraadschap van Delfland voor de opgave de waterkering te verhogen. In het plan zijn daarom de eisen van het Hoogheemraadschap voor de verhoging meteen meegenomen.

Historische uitstraling

De kademuur is onderdeel van het beschermd stadsgezicht van de binnenstad. In het plan is daarom aandacht besteed aan de uitstraling van de kademuur en de inrichting van de openbare ruimte. De openbare ruimte wordt bijvoorbeeld, na vervanging van de kademuur, in dezelfde stijl ingericht als de rest van de binnenstad. Zo blijft de historische uitstraling behouden en vormt de kademuur één geheel met de rest van de binnenstad.

Gemeenteraad

De gemeenteraad heeft op 22 januari ingestemd met het gezamenlijke plan voor de kademuur van de Goudsteen. Voorafgaand aan de verdere voorbereiding en uitvoering, worden omwonenden en andere geïnteresseerden op 3 april geïnformeerd over het plan en de voortgang.Gerelateerd