Inloopavond over effecten openstelling Monstersche Sluis

03-05-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis en de stichting Monstersche Sluis houden op maandag 7 mei van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond voor bewoners van de Noordvliet en andere belangstellenden over de openstelling van de sluis en de mogelijkheden voor de pleziervaart. De informatiebijeenkomst vindt plaats in Kevin's grand café & restaurant aan de P.C. Hooftlaan 6 in Maassluis.

Om de opening van de Monstersche Sluis in goede banen te leiden en het vaarverkeer zo goed mogelijk te reguleren, is het belangrijk regels voor de Noordvliet en Veerstraat te ontwerpen. Tijdens de informatiebijeenkomst worden verschillende opties gepresenteerd. Daarover willen de gemeente en het bestuur van de Monstersche Sluis met de bezoekers van gedachten wisselen.

De opening van de Monstersche Sluis biedt volgens de gemeente kansen voor toerisme en recreatie. Pleziervaartuigen kunnen nu vanuit Midden-Delfland de binnenhaven van Maassluis bereiken. Het elektrisch openen van de Lijndraaiersbrug biedt tevens de mogelijkheid om in de Noordvliet ten zuiden van de Lijndraaiersbrug tijdelijke ligplaatsen voor passanten te realiseren.

De toename van bezoekers in het centrumgebied en het ruimtebeslag van tijdelijke ligplaatsen brengen ook extra drukte met zich mee. Ook dit vraagt om nadere afspraken.

De inloop is vrij maar aanmelden wordt op prijs gesteld.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Sheila Jacobs: C.E.J.Jacobs@maassluis.nl