Inspiratie- en netwerkbijeenkomst

28-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Werkt u met uw initiatief aan sociale innovatie in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis? Er gebeurt al heel veel meer op dit gebied dan dat we misschien van elkaar weten. Daarom nodigen wij u uit voor een gezamenlijke 'ontdekkingsreis' naar succesvolle lokale sociale innovatie op donderdag 16 november 2017.

De reis brengt ons langs 3 lokale maatschappelijke initiatieven: YETS Foundation, Vlaardingen Werkt en de Buurtvrouw. Op basis van hun inspirerende voorbeelden, vullen we onze reiskoffer met succesfactoren als positief positioneren en slim combineren. De sprekers delen hun olfifantenpaadjes met u. De route vervolgt naar gezamenlijke verdieping en uitwisseling over het creëren van kansen. Onderweg is er uiteraard ruim gelegenheid tot netwerken. Dit alles helpt om weer beter te kunnen navigeren met uw eigen sociale initiatief.

Navigatie door de dag
13.30 uur Inloop
14.00 uur Vertrek met reisleider Marieke Hart (oprichter Thuisafgehaald)
14.30 uur Drie lokale voorbeelden op de kaart Peter Ottens van YETS Foundation: zet sportteams op voor kwetsbare jongeren en bevordert zo positieve deelname aan de maatschappij. Eric Dijkhuizen van Vlaardingen Werkt: brengt mensen samen en legt de focus op wat mensen wél kunnen en doorbreekt bureaucratische schotten. Miranda Pol van de Buurtvrouw: een combinatie van horeca, winkel, atelier en werkruimte én zinvolle inzet van mensen met een beperking voor de buurt.
15.30 uur Gezamenlijk de koffers pakken: welke succesfactoren gaan er mee?
16.30 uur Netwerkborrel met een missie
18.00 uur Bestemming bereikt

Reisgezelschap
Bent u vertegenwoordiger van een stichting of vereniging in Schiedam, Vlaardingen en/of Maassluis? Is uw initiatief werkzaam in het sociaal maatschappelijke veld? Of heeft u plannen op dit gebied? Dan is dit een interessante bijeenkomst voor u!

Aanmelden
Gaat u mee op reis? Meld u vóór 9 november aan door een bericht te sturen naar algemeen@fondssv.nl met daarin uw naam, de naam van de organisatie, uw functie binnen de organisatie en uw contactgegevens. U kunt maximaal 2 personen per organisatie aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats in de Stadsgehoorzaal: Schiedamseweg 51, 3134 BB VlaardingenGerelateerd