Jeugdambassadeurs verzorgen high tea voor ouderen

04-04-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Raad van Jeugdambassadeurs van de gemeente Maassluis kijkt terug op een geslaagde high tea middag in de ontmoetingsruimte van De Vliet.

Ongeveer 30 mensen waren dinsdag 3 april 2018 op uitnodiging van Seniorenwelzijn en de Oproepcentrale naar De Vliet gekomen. De jeugdambassadeurs verzorgden daar voor hen een gezellige high tea.

Dansoptreden
Iedereen had wat lekkers meegebracht en de koffie en thee werden verzorgd door Seniorenwelzijn. Ook deden de kinderen een dansoptreden, speelden gitaar en lazen een verhaal voor. Wethouder Arnold Keijzer heette iedereen welkom.

Idee van de kinderen
De kinderen kwamen zelf op het idee een high tea te organiseren voor ouderen in Maassluis. Zij wilden de mensen een leuke middag bezorgen en zo aandacht vragen voor eenzaamheid onder ouderen.

Raad van Jeugdambassadeurs
De Raad van Jeugdambassadeurs bestaat uit 20 kinderen uit de groepen 7 van alle basisscholen in Maassluis. Elk schooljaar wordt een nieuwe groep kinderen aangesteld. De jeugdraad is opgericht in het kader van jeugdparticipatie. Het uitgangspunt is dat kinderen meedenken en meepraten over zaken die hen aangaan en die zij belangrijk vinden.Gerelateerd