Jongerenmedaille voor afscheidnemende Jeugdambassadeurs

13-06-2018 Nieuws Redactie

De jeugdambassadeurs verzorgden eerder dit jaar een high tea voor ouderen.

MAASSLUIS - Locoburgemeester Fred Voskamp reikte dinsdagmiddag 12 juni de Jongerenmedaille der Gemeente uit aan twintig Jeugdambassadeurs die afscheid nemen. De Jeugdambassadeurs vertegenwoordigen kinderen van hun school en uit hun eigen buurt en vormen samen de Raad van Jeugdambassadeurs. Zij zijn gekozen op hun school en beëdigd door de burgemeester.

De Jeugdambassadeurs komen elke drie weken in het stadhuis bijeen. Er worden tijdens de vergaderingen zaken besproken die de kinderen aangaan en waarop plannen worden gemaakt en vervolgens actie wordt ondernomen. Kinder- en jongerenparticipatie is een belangrijk speerpunt binnen het preventieve jeugdbeleid van de gemeente Maassluis. Met het gedachtegoed van de kinderen kan Maassluis een beleid maken: niet óver kinderen maar sámen met kinderen.

De Jeugdambassadeurs hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de kinder- en jongerenparticipatie binnen de gemeente Maassluis en vormen een voorbeeld voor de Maassluise jeugd. Door deze inspanningen heeft het gemeentebestuur van Maassluis besloten hen te onderscheiden met de Jongerenmedaille der Gemeente.Gerelateerd