Kerstmarkt in Maassluis gaat toch niet door

03-11-2021 Nieuws Redactie

De Kerstmarkt in 2019. (Fotografie: Klazien Zomer)

MAASSLUIS – De Kerstmarkt in de Binnenstad van Maassluis kan toch niet doorgaan, dat meldt de Stichting Publieke Evenementen Maassluis (SPEM). ,,De nieuw aangekondigde maatregelen tijdens de persbijeenkomst van de regering maken het organiseren van een kerstmarkt, zoals wij voor ogen hadden, onmogelijk.”

De organisatie liet in oktober nog weten ‘voorzichtig enthousiast’ te zijn. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de kerstmarkt op 12 december zou plaatsvinden in de binnenstad. Dit kan nu niet meer doorgaan.

,,De maatregelen die wij zouden moeten nemen om van iedere bezoeker de QR-code te scannen en toe te zien dat de 1,5 meter in acht genomen wordt, zijn dusdanig kostenverhogend dat wij hiervoor de verantwoording niet kunnen nemen”, aldus SPEM. ,,Bovendien zijn deze maatregelen niet uitvoerbaar binnen een winkel- en woongebied.”

Het spijt de organisatie alle gemaakte afspraken te moeten annuleren. ,,Laten wij hopen dat de, door de regering genomen, maatregelen effect zullen sorteren en dat niet later nog zwaardere maatregelen noodzakelijk zijn.”Gerelateerd