Kinderen brengen burgemeester Haan ontbijtje in stadhuis

11-11-2018 Nieuws Redactie

Foto: Facebook Edo Haan

MAASSLUIS - Bijna 20 kinderen van IKC De Kindertuin uit Maassluis brachten donderdag 8 november 2018 een ontbijtje bij burgemeester Haan in het stadhuis. In de week van het Nationaal Schoolontbijt gaven zij met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld. Een half miljoen kinderen van zo'n 2500 basisscholen hebben in de week van het Nationaal Schoolontbijt samen gezond ontbeten. Het thema was 'Een feest voor iedereen'.

Burgemeester Haan kijkt met plezier terug op de bijzondere ontmoeting en onderschrijft, net als zo'n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Daarna kregen ze een rondleiding door de raadzaal waarbij de burgemeester meer vertelde over zijn werk.

Donatie aan Stichting Kinderpostzegels

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Haan symbolisch voor zijn ontbijtje. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst. Deze donatie is dit jaar bestemd voor de Stichting Kinderpostzegels. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Zij bieden onder meer kinderfeestjes voor de hele klas aan, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en dat niemand buiten de boot mag vallen.

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang werd met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.Gerelateerd