Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Vos

16-12-2017 Nieuws Redactie

Foto: Twitter Walter Verduyn

MAASSLUIS - Brandweerman Aad Vos heeft vrijdagavond uit handen van burgemeester Edo Haan een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Aad Vos maakt zich al 40 jaar verdienstelijk voor de brandweer in Maassluis.

Aad Vos wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan de openbare veiligheid in Maassluis en in de regio. De brandweerman wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'.

De heer Vos is werkzaam in het (bijzondere) basisonderwijs in Maassluis. Doordat hij steeds vrij dicht bij de brandweerkazerne heeft gewoond en gewerkt was de heer Vos een van de manschappen waar altijd op gerekend kon worden. Hij heeft in zijn 40 jaar lange loopbaan bij de brandweer dan ook ontzettend veel branden bestreden.

Aad Vos begon in 1977 bij de Maassluise Vrijwilliger Brandweer als aspirant brandwacht. Na een jaar wordt hij bevorderd tot brandwacht 2e klasse en in 1980 tot brandwacht 1e klasse. De brandweerman werd in 2013 aangesteld als hoofdbrandwacht bij de Brandweer Rottedam-Rijnmond, onderdeel van de Veiligheidregio Rotterdam-Rijnmond. Na veertig jaar stopt Aad Vos met zijn actieve brandweerperiode.Gerelateerd