Koninklijke onderscheiding voor Kees Brugman

20-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op vrijdag 17 november 2017 heeft Kees Brugman uit handen van locoburgemeester Arnold Keijzer een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Kees is vanaf 1979 betrokken als vrijwilliger bij de basketbalverenigingThe Green Eagles.

Kees Brugman begon als trainer coach van het eerste damesteam, daarna kwamen daar ook andere teams bij. Hij heeft het vermogen een team naar een hoger niveau te tillen. Diverse keren is het gelukt de teams te plaatsen voor (landelijke) kampioenschappen. Andere werkzaamheden voor de vereniging zijn het fluiten van de wedstrijden, verzorgt de verslaglegging van de wedstrijden van zijn teams en houdt de vrije worpen bij van alle spelende leden voor Green Eagles Vrije Worpen Competitie.

Kennis
Zijn kennis van de basketbalsport zette hij ook in voor het organiseren van vele clinics namens Welzijn E25. De organisatie zet zich in op het brede maatschappelijke domein met bijzondere aandacht voor jeugd en jongeren. Inzet is altijd gebaseerd op versterking van zelfredzaamheid van individuen, gezinnen, wijken en buurten of andere type doelgroepen. Zij doen dit door het aanbieden van diverse ondersteunende activiteiten en programma's.

Trainer
Vanaf 2000 is hij ook actief als trainer van de kern/rayon/afdelingsselectie van de Nederlandse Basketball Bond. Tevens was hij gedurende een aantal jaren actief als bondsscheidsrechter.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, met als zwaartepunt de activiteiten op het terrein van sport, is de heer Brugman bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd