Kosten jeugdzorg licht gestegen

30-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De kosten voor de jeugdzorg in Maassluis zijn in de afgelopen jaren licht gestegen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen van PvdA en VSP door het college van b en w.

De PvdA Maassluis en de VSP lieten het college eerder weten bezorgd te zijn over de jeugdzorg in Maassluis en stelden vragen over dit onderwerp aan het college.

Het college laat nu weten dat de verwachting is dat de budgetten voldoende zijn voor het gehele jaar, de resultaten van een onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS geld dus niet voor de gemeente Maassluis. Uit het onderzoek bleek dat werd verwacht dat 87% van de gemeenten niet uitkomen met het budget voor jeugdzorg en dat driekwart van de Nederlandse gemeenten wachtlijsten hebben voor jeugdzorg.

Hoe de situatie is wat betreft de wachtlijsten in Maassluis, is niet bekend. Deze gegevens worden volgens het college opgevraagd bij de aanbieders van de verschillende vormen van jeugdhulp. Toch weet het college wel al te melden dat de uitkomsten van het onderzoek niet van toepassing zijn op Maassluis.

De kosten voor de jeugdzorg in Maassluis zijn de afgelopen jaren licht gestegen. Er is volgens het college geen enkelvoudige oorzaak te geven. Het college verwacht dat de budgetten voldoende zijn voor het gehele jaar. Er wordt wel gestreefd om de vraag naar (zware) jeugdhulp te beperken. Zo wordt er geinvesteerd op het gebied van preventie.Gerelateerd