Kranslegging bij Maritiem monument

29-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op zaterdag 7 april om 11.00 uur zal burgemeester Haan een krans leggen bij het Maritiem monument aan de Govert van Wijnkade nabij het Douanehuisje. Het zeekadetkorps van Maassluis zal burgemeester Haan assisteren bij de kranslegging.

Het monument is ter nagedachtenis aan de vele Maassluise inwoners die door de eeuwen heen hun leven op zee verloren hebben bij het uitoefenen van hun werk. De beeldend kunstenaar, Hans Blank, heeft een actief en dynamisch beeld ontworpen waarmee hij de gedachten wil oproepen aan de inspannende en gevaarlijke werkzaamheden aan boord van de schepen, waarbij soms ook het verlies van mensenlevens te betreuren viel.

Op de gedenkplaat staat o.a. een zin uit het gedicht “De Zee” van Toon Hermans: …..en de zee zal mijn zwijgen wel verstaan………

Nabestaanden en belangstellenden zijn van harte welkom bij de kranslegging. Het gemeentebestuur van Maassluis verzameld om 10.45 uur bij de zeesleper Elbe aan de Govert van Wijnkade en loopt vanaf hier richting het Maritiem monument.

Gerelateerd