Kunst en Cultuur Academie verhuist naar Koningshof

22-10-2020 Nieuws Redactie

Kunst en Cultuur Academie aan de IJsvogelstraat.

MAASSLUIS – De Kunst en Cultuur Academie (KCA) verhuist volgend jaar april naar de Koningshof. De academie zit nu nog in een gebouw aan de IJsvogelstraat. Dat gebouw staat op de nominatie voor sloop om plaats te maken voor woningbouw.

De gemeenteraad is dinsdag 13 oktober akkoord gegaan met een budget van €25.000,- om de verhuizing naar Koningshof mogelijk te maken. ,,Dit bedrag is grotendeels bestemd voor de aanpassing van de Koningshof, wat leidt tot jaarlijkse kapitaallasten van circa €1.200,-,” aldus het Maassluis college. ,,De overige verhuiskosten komen direct ten laste van de exploitatie. Hiervoor worden de vrijvallende middelen van het exploitatiebudget van KCA benut voor dekking van de verhuis- en verbouwkosten.” 

De verhuizing van de KCA kan volgens het college vanaf april 2021 in gang worden gezet, wanneer de vorige huurder het pand heeft verlaten en Koningshof kan worden aangepast. Het bouwen van de woningen aan de Spechtstraat start naar verwachting in de zomer van 2021.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date