Laan 1940-1945 wordt groene stadsboulevard

30-10-2015 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Laan 1940-1945 is onlangs compleet gereconstrueerd. Het oogt nu als een mooie stadsboulevard, waarbij de veiligheid en de uitstraling zijn verbeterd. Ook is in het kader van duurzaamheid de bestaande openbare verlichting vervangen door ledverlichting. De vernieuwde Laan 1940-1945 is op 25 juni 2015 officieel in gebruik genomen door wethouder Kees Pleijsier.

De Laan oogt nu nog kaal, maar daar komt binnenkort verandering in. Op 2 november starten de werkzaamheden om de Laan aan te kleden als een groene stadsboulevard met veel groen en ‘kleur en fleur’.

 

Bomen

Vorig jaar zijn er 81 bomen gekapt. Hiervoor in de plaats komen 140 nieuwe bomen in een mooie stevige maat. Het gaat om meerstammige bomen en hoogstambomen waaronder  krentenboompjes, haagbeuken, eiken, kornoeljes, sierkersen, lijsterbessen, magnolia’s en vele andere bijzondere soorten. De boomsoorten zijn geselecteerd op specifieke sierkwaliteiten zoals bladkleur, bladvorm, bloeitijd, herfstverkleuring en besdragend waardoor er het gehele jaar een parkachtige sfeer is.

 

Bollen

De middenberm krijgt duizenden bollen. Een bollenmix bestaande uit narcissen, tulpen, camassia’s en sieruien zorgt van januari tot juni voor veel kleur en fleur.

 

Rotondes

De twee rotondes krijgen beide een eigen invulling met veel kleur in de zomermaanden. De rotonde bij de Mesdaglaan krijgt bijzondere vormbomen.

De werkzaamheden zijn eind november afgerond. Hierdoor wordt de entree van Maassluis een echt 'groene' stadsboulevard. ,,Ik ben trots op deze prachtige entree van onze stad,’’ zegt wethouder Pleijsier. ,,De Laan 1940-1945 is vroeger weleens vergeleken met een start- en landingsbaan, nu wordt het eerder een kleur- en fleurbaan.”

 Gerelateerd