Leerlingen het Spectrum naar de Ichthus

19-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Leerlingen van Het Spectrum kunnen tijdelijk terecht in basisschool Ichthus. Het schoolgebouw van Het Spectrum kan voor de kerstvakantie niet meer open. De schoonmaakwerkzaamheden gaan de rest van deze week in beslag nemen.

In een klaslokaal in Het Spectrum woedde zondagmiddag een brand. Door roet- en rookschade moet de basisschool de hele week haar deuren sluiten. Voor woensdag en donderdag is gezocht naar een alternatieve locatie en die is gevonden in basisschool Ichthus. Leerlingen worden woensdag en donderdag met bussen vervoerd naar de school die aan de andere kant van Maassluis ligt.

De brand heeft flink wat schade veroorzaak in het klaslokaal. Een hoop materialen kunne professioneel gereinigd worden, maar niet alle spullen kunnen behouden blijven. Vooral schoolmaterialen en knutselwerkjes van kinderen zijn zodanig beschadigd dat deze niet gereinigd kunnen worden.

Ook voor het kerstfeest is een andere locatie gevonden. Weliswaar gaat het eten niet door, maar juist in deze tijd wil het team van Het Spectrum met de leerlingen en ouders en verzorgers samen komen om het kerstfeest te vieren. Dit zat donderdag plaatsvinden in Basisschool Het Balkon.

Gerelateerd