Leerlingen Revius winnen regiofinale Lego League

31-01-2017 Nieuws Redactie

boven, van links naar rechts: Kwintie Glas, Amber Cuijpers, Eline Monsters, Vera van Klink & Rocco de Heer. Beneden van links naar rechts: Nick van Luijck, Nino de Heer & Irene Roeleven.

MAASSLUIS - Team 'BioBots' van het Lentiz Reviuslyceum heeft de regiofinale van de First Lego League (FLL) gewonnen. De First Lego League is een wedstrijd waarin jongeren tussen de 9 en 15 jaar worden uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. In totaal deden drie groepen leerlingen van het Reviuslyceum mee aan de wedstrijd.

Team BioBots, bestaande uit Amber Cuijpers (14) en Nino de Heer (13) uit klas 3 en Vera van Klink (13), Nick van Luijck (13), Eline Monster (13) en Irene Roeleven (13) uit klas 2, werd 'Overal Winner' van de regiofinale en gingen ook met de 'Robotprestatie Award' naar huis. Het team strijdt op 4 februari met 49 andere teams uit de gehele Benelux voor de felbegeerde Champion's award. De BioBots hopen bij de Beneluxfinale met een prijs naar huis te gaan of zelfs te worden uitgezonden naar één van de twee Europese wedstrijden. Over deelname aan de World Cup kan dit piepjonge team vooralsnog alleen dromen!

Onderzoek
De First Lego League is meer dan een robotwedstrijd. Elk team voert binnen een jaarlijks thema een eigen onderzoek uit. Team BioBots koos dit jaar voor onderzoek naar antibioticaresistentie bij de mens door de preventieve toevoeging van antibiotica aan kippenvoer. In Nederland wordt dit medicijn nog maar zelden aan kippenvoer toegevoegd, maar in de rest van de wereld is dit een veelvoorkomend probleem. Team BioBots ontwikkelde daarom een kippenvoer waarmee de weerstand van kippen op natuurlijke wijze wordt verhoogd.

Robotica opleidingsruimte
Na vijf jaar deelname aan de FLL, waarbij het Reviuslyceum maar liefst zes verschillende prijzen in de wacht sleepte, wordt het succes dit jaar gevierd met de komst van een opleidingsruimte waarin de Lego-bak een vaste plek zal krijgen. Deze ruimte zal grotendeels door sponsors worden bekostigd en biedt niet alleen de huidige en toekomstige Comeniusleerlingen ontwikkelingskansen. Ook geïnteresseerde leerlingen in de overige onderbouwklassen en leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de omringende scholen voor primair onderwijs zullen in de toekomst onder begeleiding van Comeniusleerlingen gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die de nieuwe opleidingsruimte te bieden heeft. 



Gerelateerd