Leerlingen weekendschool 'Petje af' bezoeken stadhuis

14-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Een tiental leerlingen van weekendschool ‘Petje af’ bracht woensdag 14 maart 2018 een bezoek aan het stadhuis in Maassluis. De jongeren wilden graag weten wat de gemeente zoal doet, hoe de gemeente werkt en wie er werken.

Er stond onder meer een bezoek aan burgemeester Haan op het programma. Hij werd uitgebreid bevraagd over zijn werk. 'Heeft u zelf kinderen,' 'hoe bent u burgemeester geworden' en 'moet u erg hard werken', waren enkele van de vragen die openhartig door burgemeester Haan werden beantwoord.

Zilveren ambtskettingen
Bijzondere interesse was er voor de uitleg van de burgemeester over de (twee) zilveren ambtskettingen. Deze kettingen draagt hij bij plechtige gelegenheden: het officiële exemplaar en een eenvoudige die makkelijk mee te nemen is. Haan nam alle tijd om de symboliek van de fraaie kettingen uit te leggen.

Gastlessen
'Petje af' is een weekendschool waar kinderen van 10 tot en met 14 jaar gastlessen krijgen. Liefst 28 dagen per jaar, steeds in blokken van vier weken, komen zij in aanraking met inspirerende rolmodellen, doen zij frisse ideeën op en worden er deuren geopend die doorgaans voor kinderen gesloten blijven.

In teken van een beroep
Ieder blok staat in het teken van een beroep. De kinderen krijgen niet alleen een gastles van de gastdocent die het beroep uitoefent, ze ervaren het beroep ook in de praktijk doordat zij op bezoek gaan bij de gastdocent. Wie kan de kinderen immers beter inspireren dan een echte politieman, kunstenaar, brandweer of de burgemeester zelf?Gerelateerd