Lege etalages komen kunstzinnig tot leven

23-08-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op initiatief van de Maassluise gemeenteraad en in overleg met de middenstand voorzien Maassluise kunstenaars leegstaande etalages in de binnenstad van een kunstzinnige uitstraling. In overleg met de eigenaar van de leegstaande winkel plaatst een kunstenaar een kunstwerk in de etalage.

Uitstraling en aandacht
Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: het pand krijgt een mooie uitstraling en het werk van de kunstenaar wordt onder de aandacht gebracht.

Per maand
De raamexposities variëren per maand en door de bijgevoegde informatie over de kunstenaar weten de voorbijgangers of het werk te koop is. De Stichting Maassluise Kunstenaars is dan ook blij met dit initiatief en de medewerking van de winkeliers in de Binnenstad.

Vrouwen in het Veerhuis
Hanneke Wessels bijt het spits af in het pand aan de Veerstraat 29 met 'Vrouwen in het Veerhuis'. Het zijn kleine intieme vrouwenportretjes in olieverf op doek en foto’s. Hanneke Wessels over haar werk: "Ik stel de menselijke figuur centraal in mijn tekeningen, schilderijen, foto's en grafiek. Het portret moet voor zichzelf spreken. Ik wil de emoties, ongemak en vervreemding in mensen schilderen. Portretten van vrouwen wier emoties verhuld zijn, maar desondanks heel voelbaar en aangrijpend. Ik probeer in mijn portretten eenvoud, verstilling en kracht te brengen en hanteer een beperkt palet."

Gerelateerd
Reacties