Lekkages Olympiahal door poreus dak

27-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De lekkages in de Olympiahal werden veroorzaakt door een poreus dak. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA. Een groot gedeelte van het dak is reeds gerepareerd. Om resterende lekkages op te lossen, wordt het dak van de sporthal binnen enkele weken ‘overlaagd’.

De eerste lekkages in de Olympia zijn begin september geconstateerd. Een aantal reparaties bleek, na enkele droge weken, niet voldoende. Daarom is in de herfstvakantie een rookproef uitgevoerd. Uit die proef bleek dat de lekkages werden veroorzaakt doordat het dak op diverse plaatsen poreus is. Op 5 november en 14 november zijn reparaties uitgevoerd.

‘Wij verwachten dat met de uitvoering van de werkzaamheden de lekkages in omvang sterk zijn gereduceerd en de overlast voor scholen en sportgebruikers grotendeels voorbij is’, schrijft het college. Om de resterende lekkages op te lossen wordt een planning gemaakt om het dak te ‘overlagen’. ‘Verwacht wordt dat dit over enkele weken zal plaatsvinden in verband met de beschikbaarheid van het dakdekkersbedrijf’.Gerelateerd