Categorieën

Service

Lely verkoopt bedrijfstak: 200 banen minder

Lely verkoopt bedrijfstak: 200 banen minder
Nieuws

Lely verkoopt bedrijfstak: 200 banen minder

  • Redactie
  • 13-03-2017
  • Nieuws
Lely verkoopt bedrijfstak: 200 banen minder
MAASSLUIS - Familiebedrijf Lely verkoopt het bedrijfsonderdeel Forage wat op termijn zal leiden tot een vermindering van circa 200 arbeidsplaatsen.

Het bedrijfsonderdeel Forage produceert graslandproducten zoals maaiers, harken en schudders en wordt overgekocht door AGCO Corporation. Het Amerikaanse bedrijf is een 'toonaangevende speler in het design, de fabricage en districutie van oplossingen voor de landbouw'.

Innovatie melkveebedrijf
Een ingrijpende stap voor familiebedrijf Lely die in 1948 juist begon met graslandproducten. Lely wil zich na de verkoop volledig richten op bedrijfsonderdeel Dairy: de ontwikkeling van robotica, zoals melkrobots, en andere innovaties voor vergroting van de efficiency, duurzaamheid en dierenwelzijn op het melkveebedrijf.

CEO Alexander van der Lely licht toe: "Lely is voornemens zich geheel te richten op haar rol als innovator op het terrein van robotisering, sensor- en datasystemen voor in het melkveebedrijf. In de afgelopen 15 jaar is deze productgroep uitgegroeid tot een voor Lely succesvolle activiteit met veel potentieel voor de toekomst. Naast de vernieuwende melkrobot zijn ook nog andere producten ontwikkeld, die zich vooral richten op automatisering met behulp van robots." De productie van robotica en andere innovaties voor de melkveehouderij blijft in Maassluis, Pella in de Verenigde Staten en het Duitse Leer."

Arbeidsplaatsen
Alle medewerkers in Maassluis blijven vooralsnog bij Lely in dienst. Circa 95 medewerkers die werkzaam zijn binnen productie zullen tijdelijk worden gedetacheerd bij AGCO Corporation. De fabrieken in Wolfenbuttel en Waldstetten zullen eigendom worden van AGCO Corporation en de medewerkers komen daar na de verkoop in dienst. Een aantal Forage medewerkers van onze internationale Lely Support Organisaties komt na de verkoop in dienst van AGCO Corporation.

Na de verkoop van Forage zal Lely zijn personeelsbestand verder moeten inkrimpen om een gezonde basis te hebben voor de toekomst. De verwachting is dat dat op termijn zal leiden tot een vermindering van circa 200 arbeidsplaatsen over alle vestigingen, waaronder ongeveer 100 op het hoofdkantoor. In totaal werken er wereldwijd 2.000 mensen voor Lely, waarvan 840 in Maassluis.