Lever kerstbomen en vuurwerkafval in voor een lootje

03-01-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis organiseert ook dit jaar twee acties om het nieuwe jaar schoon te beginnen. Om zwerfafval te voorkomen worden na oud en nieuw afgedankte kerstbomen ingezameld en kunnen zakken met vuurwerkafval ingeleverd worden bij de milieustraat.

Elke kerstboom en zak met vuurwerkafval levert een lootje op. Ne als voorgaande jaren levert iedere kerstboom 0,50 euro op en een lot in de kerstboomloterij. Kinderen kunnen met de kerstbomenactie speelgoed winnen. Inleveraars van vuurwerkafval maken kans op één van de vijf VVV-cadeaukaarten.

Kerstbomenactie
Kerstbomen kunnen op woensdag 8 januari tussen 13.00 en 16.00 uur ingeleverd worden op de volgende locaties:

•            grasveld omgeven door de Stadsmolen, Pelmolen en Verfmolen;
•            parkeerterrein van Metrostation Maassluis-West;
•            parkeerterrein van de Seringenflat;
•            parkeerterrein van de G.A. Brederolaan op de hoek van de Van Lennepstraat;
•            grasveld op de hoek van de Vermeerlaan en de Sportlaan;
•            grasveld bij de Bruinvisch, direct naast tunnel Maaspoort.

De ingezamelde kerstbomen worden op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Alle bomen worden versnipperd, waarna de snippers gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de aanleg van wandelpaden.

Vuurwerkafval
Het opgeveegde vuurwerkafval kan in speciale vuurwerkafvalzakken van 2 tot en met 11 januari 2020 ingeleverd worden bij de milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis. De milieustraat is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is de milieustraat open van 10.00 tot 15.30 uur.

Prijsuitreiking
De winnaars worden half januari 2020 bekendgemaakt in De Schakel en krijgen persoonlijk bericht per e-mail. Op woensdag 29 januari 2020 om 14.00 uur is de prijsuitreiking bij Stadsbedrijf aan de Heldringstraat 6 in Maassluis.

 Gerelateerd