Lever kerstbomen en vuurwerkafval in

27-12-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis houdt twee acties om het nieuwe jaar schoon te beginnen. Om zwerfvuil te voorkomen worden na oud en nieuw afgedankte kerstbomen ingezameld en worden Maassluizers aangemoedigd vuurwerkafval op te ruimen.

Net als voorgaande jaren levert iedere kerstboom 0,50 euro op en een lot in de kerstboomloterij. Daarnaast maken inwoners die goed gevulde zakken met vuurwerkafval inleveren kans op één van de 5 VVV-cadeaukaarten. Alleen inwoners (particulieren) van de gemeente Maassluis kunnen aan de acties deelnemen.

Kerstbomenactie

Kerstbomen kunnen op woensdag 9 januari 2019 tussen 13.00 en 16.00 uur ingeleverd worden op het:

* grasveld omgeven door de Stadsmolen, Pelmolen en Verfmolen;
* parkeerterrein van NS-station Maassluis-West;
* parkeerterrein van de Seringenflat;
* parkeerterrein van de G.A. Brederolaan op de hoek van de Van Lennepstraat;
* grasveld op de hoek van de Vermeerlaan en de Sportlaan;
* grasveld bij de Bruinvisch, direct naast tunnel Maaspoort.

De ingezamelde kerstbomen worden op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Alle bomen worden versnipperd, waarna de snippers gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de aanleg van wandelpaden.

Nieuwjaarsvegen

Het opgeveegde vuurwerkafval kan in speciale vuurwerkafvalzakken van 2 tot en met 9 januari 2019 ingeleverd worden bij de Milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis. De Milieustraat is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is de Milieustraat open van 10.00 tot 15.30 uur.

De speciale vuurwerkafvalzakken worden uitgedeeld aan mensen die vuurwerk kopen en zijn op vuurwerkverkoopdagen (28, 29 en 31 december 2018) af te halen bij Van Kortenhof (Heldringstraat 101) en Jos Lock (Haven 11)

Prijzen

Het inleveren van een kerstboom of een goed gevulde zak met vuurwerkafval levert een lootje op. Kinderen kunnen met de kerstbomenactie speelgoed winnen. Er zijn zes prijzen. Met het Nieuwjaarsvegen kunnen inleveraars een van de 5 VVV-cadeaukaarten winnen.

De winnaars worden half januari 2019 bekendgemaakt in de Maassluis Courant/De Schakel en krijgen persoonlijk bericht per e-mail. Op woensdag 30 januari 2019 om 14.00 uur is de prijsuitreiking in het stadhuis.



Gerelateerd