Lichtjesavond op begraafplaatsen

22-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op de gemeentelijke begraafplaatsen van Maassluis vindt woensdag 13 december 2017 'Lichtjesavond' plaats.
Tijdens deze herdenkingsavond krijgt iedereen de gelegenheid om in een sfeervol samenzijn de dierbaren te herdenken en de gedenkplekken van dierbaren te bezoeken. In de aula van de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk 100 start om 19.30 uur een bijeenkomst van drie kwartier.

Eigen gedichten
Het thema is 'Licht op verlies'. Het programma bestaat uit een lezing, zang en gedichten over dit thema. Voor het laatste onderdeel kunnen ook eigen gedichten worden ingestuurd. Dit kan tot 8 december 2017 via het e-mailadres begraafplaats@maassluis.nl. Gedichten kunnen ook worden ingeleverd in de brievenbussen van de begraafplaatsen.

Zelf voordragen?
Een selectie van de ingestuurde gedichten wordt tijdens het programma van Lichtjesavond voorgedragen. De inzenders mogen eventueel hun gedicht voordragen maar anders doet iemand anders dat. Geef daarom als u uw gedicht ingestuurd aan of u het zelf wilt voordragen. De ingestuurde gedichten die niet worden voorgedragen zijn tijdens de avond te lezen. Na de bijeenkomst in de aula kunnen op beide sfeervol verlichte begraafplaatsen de gedenkplekken worden bezocht. Lichtjesavond eindigt om 21.30 uur. 

De gemeente organiseert deze avond samen met crematorium De Dijk en Uitvaartcatering Zuidholland. Verder zijn er bijdragen van ondernemers en is er hulp van vrijwilligers.

Gerelateerd