Lijndraaiersbrug wordt toch groen

24-12-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De Lijndraaiersbrug in Maassluis wordt toch groen. Dat laat het college weten na schriftelijke vragen van de VVD Maassluis.

Via een enquête had een meerderheid van de omwonenden van de Lijndraaiersbrug ervoor gekozen de brug groen te maken. De welstandscommissie besloot echter anders. Tegen de uitslag van de enquête in, zou de gerenoveerde Lijndraaiersbrug weer grijs worden. De VVD Maassluis stelde daarom schriftelijke vragen over het participatietraject: ,,Hoe serieus neemt u de inwoners van Maassluis?”

Donkergroen

Het college laat in beantwoording op de vragen weten dat de gemeente de inwoners van Maassluis ‘zeer serieus’ neemt. ,,De enquête is uitgezet bij 996 omwonenden. Hiervan hebben 264 voor donkergroen gestemd en 68 voor grijs. Wij betreuren het dat we bij de enquête niet aangegeven hebben dat de uitslag niet bindend was. In eerste instantie hebben wij ervoor gekozen om het advies van de commissie over te nemen. Toen bleek dat er door de enquête verwachtingen waren gewekt en er ook in de raad veel steun voor donkergroen was, hebben wij besloten het advies van de commissie naast ons neer te leggen en voor groen te kiezen.”

Welstandscommissie

Verder wilde de fractie van de VVD Maassluis van het college weten of de Welstandscommissie bij alle participatieprojecten een veto kan uitspreken, tegen de wil van de meerderheid in. ,,De commissie spreekt geen veto uit maar adviseert”, meldt het college. ,,Het is gebruikelijk dat het advies van de commissie door ons wordt overgenomen. Er kunnen zwaarwegende argumenten zijn om af te wijken van dit advies en een ander besluit te nemen. De uitkomst van een enquête is daarvan een voorbeeld.”

 Gerelateerd