Lionsclub zamelt DE waardepunten in voor Voedselbank

26-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Afgelopen jaren heeft Lionsclub Maassluis, evenals vele andere Lionsclubs in Nederland, zich ingezet om Douwe Egberts waardepunten in te zamelen. Douwe Egberts wisselde deze punten in voor pakken koffie die aan de plaatselijke Voedselbanken werden geschonken. In december 2017 werden in Maassluis 310.000 punten geteld, goed voor ca 700 pakken koffie. Ook kon oud en vreemd geld in de verzameldozen worden gedeponeerd. Dat leverde 61 kg munten en biljetten op, goed voor ca. 200 staaroperaties in derdewereldlanden.

Ook dit jaar wil Lionsclub Maassluis weer meedoen aan de landelijke inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten en vreemd/oud geld. In de laatste week van november worden in Maassluis op een aantal plaatsen inzameldozen geplaatst waarin t/m 29 december de waardepunten en vreemd/oud geld kunnen worden gedeponeerd. Deze plaatsen in Maassluis zijn:

* Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18,
* Boekhandel Het Keizerrijk, Noordvliet 27,
* Supermarkt Jumbo, Lange Boonestraat 31,
* Meesterbakker Roodenrijs, Westeinde 36,
* Albert Heijn, Koningshoek,
* Albert Heijn, Mesdaglaan 199.

Leden van Lionsclub Maassluis zullen de waardepunten tellen, plastic zakjes met 10.000 punten vullen en tenslotte dozen met 100.000 punten in januari a.s. aanbieden aan Douwe Egberts. Spannende vraag is hoeveel dozen deze keer aangeboden kunnen worden. Douwe Egberts verhoogt het aantal ingezamelde waardepunten met minimaal 15%. Douwe Egberts zal dan begin februari de pakken koffie aan de Voedselbank beschikbaar stellen. Het vreemd/oud geld gaat naar een Lionsclub die gespecialiseerd is dit geld om te zetten in euro’s.

Aan u de vraag, doet u mee? Geef uw waardepunten nog meer waarde, deponeer uw waardepunten in de inzameldozen. En kijk gelijk uw lades en kasten na voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken/biljetten kunnen tot 29 december worden ingeleverd. U kunt uw waardepunten ook inleveren bij Lionsclub Maassluis, Nachtegaallaan 52, Maassluis.Gerelateerd