Categorieën

Service

Lockdown met drie weken verlengd tot 2 maart

Lockdown met drie weken verlengd tot 2 maart
Nieuws

Lockdown met drie weken verlengd tot 2 maart

  • Redactie
  • 01-02-2021
  • Nieuws
Lockdown met drie weken verlengd tot 2 maart
MAASSLUIS - Het demissionaire kabinet verlengt de lockdown met ten minste drie weken. Dat melden ingewijden in Den Haag. De meeste winkels, horeca en bioscopen moeten dus nog tot tenminste dinsdag 2 maart dicht blijven.
 
Dinsdagavond worden de plannen voor de komende weken gepresenteerd tijdens de persconferentie. Naar verwachting komen premier Rutte en minister De Jonge dan ook met een nieuwe coronaroutekaart. Deze kaart moet duidelijk maken wanneer welke coronamaatregel versoepeld wordt.

Verder komt er een einde aan de avondklok. Deze zal, mits de cijfers blijven dalen, woensdag 10 februari opgeheven worden. De avondklok is dan ruim twee weken van kracht geweest. Wel blijft de avondklok achter de hand van de overheid, mochten de cijfers weer stijgen kan die maatregel ook weer uit de kast worden getrokken.

Waarschijnlijk mogen op 10 februari dan ook weer de niet-essentiële winkels open voor afhaal. Een volgende stap is waarschijnlijk dat contactberoepen zoals kapper weer aan het werk mogen. Maar zo ver is het 10 februari nog niet.

Het demissionair kabinet heeft tot verlenging van de lockdown besloten vanwege de opmars van de Britse variant, die veel besmettelijker is dan de 'normale' variant. Waarschijnlijk is de helft van alle besmettingen op dit moment afkomstig van deze Britse variant.