‘Bied alleen grofvuil aan als dat echt nodig is’

09-04-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het Stadsbedrijf doet een dringend beroep op inwoners van Maassluis om alleen grofvuil aan te bieden als dat echt nodig is. Er komen momenteel veel meer aanvragen om grofvuil op te halen dat met de huidige bezetting bij het Stadsbedrijf mogelijk is.

In Maassluis is vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan de milieustraat voorlopig gesloten. Het is in beperkte mate mogelijk om grofvuil aan huis te laten ophalen. Via de gemeentewebsite komen veel meer aanvragen binnen om grofvuil op te halen dat op dit moment, met de huidige personele bezetting, mogelijk is, meldt de gemeente. Daarom doet het stadsbedrijf de oproep alleen een afspraak te maken als dit om dringende redenen nodig is.

Bovendien worden inwoners van Maassluis gevraagd niet toch grofvuil aan de straat te zetten, als de gewenste afspraak niet door kan gaan. ,,Dit zorgt voor een onveilige en onhygiënische situatie in de Maassluise wijken. Verder merken medewerkers van Stadsbedrijf dat inwoners grofvuil in kleine stukken bij het reguliere huisvuil aanbieden. Ook hier is de nadrukkelijke vraag om dit niet te doen. De messen van de vuilniswagens zijn niet geschikt voor dit soort afval. Waardoor de kans op uitval van vuilniswagens toeneemt.”

 

 Gerelateerd