‘Het vrolijkt een donker tunneltje op’

16-04-2020 Nieuws Janneke Noordermeer

Een opgevrolijkt tunneltje. (Foto en filmpje onderaan: Rachel Geeve)

MAASSLUIS – Een foto op Facebook en Instagram zorgde nog nooit voor zoveel positieve reacties. Je kunt dan ook alleen maar vrolijk worden van de tunnel aan de Ververij in Maassluis die steen voor steen is ingekleurd met stoepkrijt. Via Instagram maakte wij kennis met de creatieveling achter dit kleurrijke project: Rachel Geeve.

Zes dagen nam het project in beslag. ,,Elke dag een paar uurtjes,” vertelt Rachel Geeve. ,,Eerst kreeg ik nog hulp van mijn kinderen. Maar die zijn na twee dagen afgehaakt. Zij vonden het te lekker weer om te krijten en gingen liever spelen. Ik heb later nog wel hulp gehad van twee jonge kinderen die in de buurt wonen en twee grote meiden. Er werd gretig gekleurd.”

Rachel werd geïnspireerd door een collega die haar schuur opvrolijkte met stoepkrijt. ,,Ik vond het er zo leuk uitzien op de foto en dacht: dat ga ik thuis ook doen! Het steegje aan de Ververij is een gek, donker plekje.  Mijn bedoeling was om één muur in te kleuren. Maar ik kreeg zoveel leuke reacties van voorbijgangers. ‘Je gaat toch wel verder’, vroegen ze dan. Het zijn echt de reacties geweest waardoor ik verder ben gegaan. Die tweede muur kon er ook wel bij en die twee bogen waren uiteindelijk niet zoveel werk.”

Dat er zoveel leuke reacties op het tunneltje kwam, had Rachel niet verwacht. ,,Ik had zoiets van, ik fleur het steegje op. Het was voor mij eigenlijk bezigheidstherapie. Even wat anders dan helpen met het schoolwerk van de kinderen. Even wat voor mijzelf.” De Maassluise vertelt dat ze het in eerste instantie eigenlijk niet kon afmaken. ,,Na Pasen zou het krijt eigenlijk weggehaald worden. Dinsdag ben ik gebeld door de wijkmeester. Hij vertelde dat er na overleg toch is besloten om het voorlopig te laten zitten, dankzij alle berichtjes op Facebook. Ondertussen was ik ook al klaar met alle muren. Als bijvoorbeeld hangjongeren er weer overheen tekenen, wordt het wel weggehaald. Maar hangen tegen de muur lukt nu niet,” licht Rachel toe. ,,Dan zit je onder het krijt.”

Rachel hoopt dat de steeg voorlopig zo kan blijven. ,,Het vrolijkt een donker tunneltje op. Een hoop mensen lopen er onderdoor en het geeft in deze tijd een beetje vrolijkheid.” En wat is het volgende project? ,,Ik vond dit gewoon erg leuk om te doen,” lacht Rachel. ,,Nu moet ik weer wat anders verzinnen.”Gerelateerd