‘Je moet praten ook al denk je dat het fout is’

15-11-2021 Nieuws Redactie

Foto: Bibliotheek de Plataan

MAASSLUIS - De Taalhelden Maassluis 2021 zijn bekend: Lisa Khalaf - Taalcursist, Rob Leenstra - Taalbegeleider en Sjaak Sprong – Bruggenbouwer, mogen deze titel dragen. Wethouder Sjoerd Kuiper maakte hun namen bekend op een feestelijke bijeenkomst in het Taalhuis in de Bibliotheek. Kuiper: ,,Stel dat ik in Syrië zou aankomen, hoe zou dat zijn? Als ik niemand versta en het schrift niet kan lezen? Waardering voor jullie en alle Maassluizers die anderen op weg helpen met onze moeilijke taal”.

Lisa Khalaf
Mede dankzij wekelijks dat uurtje oefenen met haar Taalmaatje Rob Leenstra lukte het Lisa om een opleiding tot apothekersassistente af te ronden. Ze werkt sinds kort in de apotheek. Lisa komt uit haar werk snel naar uitreiking, waar ook haar man en zoon zijn. Ze wordt ontvangen met een groot applaus. Ze zegt bescheiden: ,,Het is niet gemakkelijk, het kost veel inspanning om de klanten goed te begrijpen." De jury geeft aan: Lisa laat zien dat je met doorzettingsvermogen een mooie toekomst voor jezelf en je gezin kunt opbouwen!

Rob Leenstra
Rob heeft als Taalmaatje de gave om leren gezellig te maken. Hij stelt veel belangstellende vragen en met het antwoorden vergroot een cursist zijn woordenschat en oefent met zinsopbouw. Rob begeleidt wekelijks méerdere cursisten, al jaren lang. Hij is een bekend gezicht in het Taalhuis, cursisten zijn echt blij met zijn hulp!

Sjaak Sprong
Over Sjaak zegt wethouder Kuiper: ,,Er zijn dagen dat ik Sjaak dagelijks tegenkom." Hij doelt daarmee op de vele organisaties waar Sjaak actief is als vrijwilliger. Bij de ene organisatie vertelt hij over de andere en vice versa, zo maakt hij verschil, ook voor mensen persoonlijk. In het Taalhuis is hij actief bij de Taalcafés op donderdagen tussen 10.00-11.00 uur en 19.30-20.30 uur. Sjaak praat wat af, hij legt verbinding tussen mensen en organisaties, een echte bruggenbouwer is hij!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date