‘Maassluis Muis’ uitgereikt aan burgemeester Edo Haan

02-01-2019 Nieuws Janneke Noordermeer

Foto's: Janneke Noordermeer

MAASSLUIS – De ‘Maassluis Muis’ is tijdens de nieuwjaarsreceptie van Breicafé de Waker uitgereikt aan burgemeester Edo Haan. Vanaf 1 januari 2019 krijgen ouders van pasgeboren kinderen een Maassluis Muis van de gemeente cadeau.

De Maassluis Muizen worden speciaal gemaakt door de dames van Breicafé de Waker. ,,Valery Kolk is de bedenkster van deze bijzondere muis,’’ vertelt Jeannette van Altena, onderdeel van het breibestuur van Breicafé de Waker. ,,Zij bedacht een patroon voor de ‘Monstersche Muis’ en de breisters van ons Breicafé bedachten hier allerlei variaties op.’’

Maassluis Muis

Nu is er dus ook een ‘Maassluis Muis’, een geschenk die alle Maassluise ouders per 1 januari krijgen wanneer ze hun baby op het stadhuis aangeven. De eerste twee Maassluis Muizen zijn woensdagochtend door Valery Kolk aan burgemeester Edo Haan uitgereikt. Haan, die vorig jaar zelf opa is geworden, reageert enthousiast.

,,Als nieuwe inwoner van Maassluis kreeg ik een brief waarin stond dat wij ons dienden in te schrijven bij de gemeente. Wij geven nieuwe inwoners vanaf dit jaar een warmer welkom met een welkomstgeschenk. Zo ontstond het idee om ook ouders van pasgeboren Maassluise baby’s een echt Maassluis geschenk te geven.’’

De breisters hebben in korte tijd vijftig Maassluis Muizen, voor een jongetje en meisje, bij elkaar gebreid. De kleertjes van de Maassluis Muizen hebben een uniek patroon dat alleen voor deze muizen wordt gebruikt. De breisters hebben nog een mooie taak voor zich; de burgemeester verklaart namelijk dat er vorig jaar ongeveer 250 Maassluise kinderen zijn geboren!

Goed doel

De opbrengst van de verkoop van onder andere de Monstersche Muizen en de Maassluise visserstrui gaat naar goede doelen. Naast de stichting Monstersche Sluis stemmen de leden van Breicafé de Waker voor een tweede goede doel. Tijdens de nieuwjaarsreceptie is er gestemd wat het tweede goede doel voor 2019 wordt: Stichting Present Maassluis. Aan het eind van dit jaar wordt aan deze stichting een cheque overhandigd. Hoeveel er op de cheque komt te staan, is afhankelijk van de verkoop.

In 2018 breiden de dames van Breicafé de Waker voor Stichting Myosotis Maassluis. Aan deze stichting overhandigde het Breicafé eind vorig jaar een cheque van €750,-.

Bekijk de foto'sGerelateerd